Wat is loopbaancoaching | Elqui.nl

Resultaat uit Focus op Talent!

Wat is loopbaancoaching of loopbaanadvies?

 

Vraag jij je wel eens af: “wat is loopbaancoaching nu eigenlijk?” En “hoe kan een loopbaancoach mij helpen?”.

Laten we eens kijken naar wat loopbaancoaching is en waarom het zoveel  mensen helpt.

Stel jezelf om te beginnen eens de  volgende vragen :

  • Hoe denk je over je carrière?
  • Ga je over het algemeen met plezier naar je werk?
  • Heb je het gevoel dat je je volledige potentieel hebt bereikt?
  • Word je op gepaste wijze  beloond voor het werk dat je doet?
  • Heb je het gevoel dat er iets beters voor je is?
  • Wat zijn je carrièredoelen  op de korte en langere termijn?
  • Verloopt je carrière in lijn met jouw wensen?
  • Kom je ‘s avonds doodmoe thuis van je werk, of heb je nog energie over voor andere dingen?

 

Loopbaancoach Arnhem en omgeving

 

Maar waarom zou ik eigenlijk met een loopbaancoach aan de slag moeten gaan? In de loop der jaren hebben we gemerkt dat er heel veel verschillende doelen zijn die mensen hebben. En niet iedereen volgt het ideale carrierepad. 

Als je onderweg in je loopbaan tot de ontdekking komt dat het allemaal niet meer zo lekker loopt dan kan het heel nuttig zijn om hier iets langer en fundamenteler bij stil te staan. Vaak merken wij dat mensen het lastig vinden om dit zelf goed scherp te krijgen. 

Vandaar dat wij een eigen programma hebben om jou hierbij te kunnen ondersteunen. Wij doen dit vanuit Arnhem, maar coachen mensen door heel Nederland. 

Bij al onze trajecten staan jouw doelen die je zelf hebt centraal. Want het is belangrijk om samen met je loopbaancoach helder te hebben welk doel je voor ogen hebt.

Mochten deze doelen nog niet helemaal duidelijk zijn, dan gaan we samen met jou aan de slag om deze te formuleren.

 

Jouw doelen kunnen zijn:

 

 

Het bereiken van je carrièredoelen kan leiden tot positieve veranderingen in je leven.

 

Elqui biedt je de hulp, ondersteuning en richting die je nodig hebt om de doelen te bereiken die je in gedachten hebt.  

De focus van de loopbaancoaching wordt bepaald door jouw doelstellingen en is dan ook altijd op maat.

 

Persoonlijk ontwikkelplan

 

Wij helpen je realistische doelen te stellen, oplossingen te vinden voor uitdagingen waar je tegenaan loopt, jouw persoonlijke ontwikkelplan te realiseren, je te motiveren en zelfvertrouwen op te bouwen.

Je neemt de leiding over je carrière door niet passief af te wachten tot er iets ‘voorbij komt’, maar actief op zoek te gaan naar wat jij wilt. 

De één-op-één ervaring tussen jou en de loopbaancoach is een uitstekende manier om persoonlijk advies, ondersteuning en begeleiding te ontvangen bij het nemen van beslissingen over je carrière.

Ook zorgt het voor meer duidelijkheid bij het bepalen welke stappen je moet nemen en de te gebruiken strategieën of het bedenken van een aangepast plan speciaal voor jouw situatie. 

 

Meer vragen over loopbaancoaching of over onze aanpak? Wil je weten hoe we samen met jou in kaart brengen waar jij naartoe wilt? Of heb je iets waar je zelf niet helemaal uitkomt? We helpen je graag verder! Maak een afspraak voor een adviesgesprek of stel je vraag via ons contactformulier.

 

 

Ik heb Elqui gevraagd om een medewerker te coachen die kon doorgroeien naar een leidinggevende functie. Ik heb de begeleiding door Ellen als uitermate prettig ervaren. De goede balans tussen theorie en concrete praktijk, in combinatie met een positief-kritische blik en veel enthousiasme en menselijke warmte vond ik heel sterk aan het traject. Ik ben erg onder de indruk van de professionele werkwijze en sympathieke aanpak.

Dolf Blomhert

Managing Director, Weber-Stephen Holland, heeft medewerker laten coachen door Elqui ivm doorgroei naar leidinggevende functie

Het loopbaantraject van Elqui heeft een goede opbouw en inhoud en ze spelen goed in op de individuele behoeften van hun cliënt. Na afloop wordt het proces met deelnemer, leidinggevende en Elqui gezamenlijk geëvalueerd, dat vind ik ook belangrijk.
De medewerker van mijn team die ze hebben gecoacht is enthousiast over de begeleiding; het heeft haar daadwerkelijk verder geholpen.

Gerjo Schepers

Business Controller Bedrijfsmanagement, Rabobank Rijk van Nijmegen

Wil je graag weten hoe we jou verder kunnen helpen in je loopbaan?

Ontwikkeladvies – NL leert door

Ontwikkeladvies – NL leert door

Ontwikkeladvies - NL leert door Gratis loopbaanadvies voor iedereen: voor werkenden, niet- werkenden en voor ZZP-ers in alle sectoren en beroepen. Deze tijdelijke subsidieregeling, een initiatief van het ministerie van SZW, wordt aangeboden in het kader van NL leert...

Lees meer
De voordelen van e-coaching tijdens Covid-19

De voordelen van e-coaching tijdens Covid-19

De voordelen van e-coaching tijdens Covid-19   Sinds de komst van het Coronavirus ziet de wereld er opeens heel anders uit. Voor mensen in vitale beroepen en voor de mensen die thuis werken - en soms tegelijkertijd opeens leerkracht moeten zijn voor hun kinderen....

Lees meer

Pin It on Pinterest

X