Wat is loopbaancoaching | Elqui.nl

Resultaat uit Focus op Talent!

Wat is loopbaancoaching of loopbaanadvies?

 

Vraag jij je wel eens af: “wat is loopbaancoaching nu eigenlijk?” En “hoe kan een loopbaancoach mij helpen?”.

Laten we eens kijken naar wat loopbaancoaching is en waarom het zoveel  mensen helpt.

Stel jezelf om te beginnen eens de  volgende vragen :

 • Hoe denk je over je carrière?
 • Ga je over het algemeen met plezier naar je werk?
 • Heb je het gevoel dat je je volledige potentieel hebt bereikt?
 • Heb je het gevoel dat er iets is wat beter bij je past?
 • Wat zijn je carrièredoelen op de korte en langere termijn?
 • Verloopt je carrière in lijn met jouw wensen?
 • Kom je ‘s avonds doodmoe thuis van je werk, of heb je nog energie over voor andere dingen?

 

Loopbaancoach Arnhem en omgeving

 

Waarom zou ik een loopbaancoach inschakelen? In de loop der jaren hebben we gemerkt dat er heel veel verschillende doelen zijn die mensen hebben. En niet iedereen volgt het traditionele carrièrepad

Als je onderweg in je loopbaan tot de ontdekking komt dat het allemaal niet meer zo lekker loopt dan kan het heel nuttig zijn om hier iets langer en fundamenteler bij stil te staan. Vaak merken wij dat mensen het lastig vinden om dit zelf goed scherp te krijgen. 

Wij bieden je een programma met Focus op Talent! en/of Focus op de Arbeidsmarkt om je hierin te ondersteunen. Ons kantoor staat in Arnhem, maar wij coachen mensen (oa online) in heel Nederland.

Bij al onze trajecten staan jouw doelen centraal. Want het is belangrijk om samen met je loopbaancoach helder te krijgen welk doel je voor ogen hebt.

Mochten deze doelen nog niet helemaal duidelijk zijn, dan gaan we samen met jou aan de slag om deze te formuleren.

 

Jouw doelen kunnen zijn:

 

 • Een scherper zelfbeeld krijgen;
 • Weten wat je tegenhoudt om stappen te zetten in je loopbaan
 • Een welverdiende promotie krijgen;
 • Je meer verbonden voelen met je baan of werkgever;
 • Meer tijd thuis doorbrengen;
 • Sollicitatietraining;
 • Stressvermindering;
 • Je talenten beter benutten;
 • Inzicht in je talenten en kwaliteiten krijgen;
 • Een strategisch loopbaanplan opstellen;

 

Het bereiken van je carrièredoelen kan leiden tot positieve veranderingen in je leven.

 

Elqui biedt je de hulp, ondersteuning en richting die je nodig hebt om de doelen te bereiken die je in gedachten hebt.  

De focus van de loopbaancoaching wordt bepaald door jouw doelstellingen en is dan ook altijd op maat.

 

Persoonlijk ontwikkelplan

 

Wij helpen je realistische doelen te stellen, oplossingen te vinden voor uitdagingen waar je tegenaan loopt, jouw persoonlijke ontwikkelplan te realiseren, je te motiveren en zelfvertrouwen op te bouwen.

Je neemt de leiding over je carrière door niet passief af te wachten tot er iets ‘voorbij komt’, maar actief op zoek te gaan naar wat jij wilt. 

De één-op-één ervaring tussen jou en de loopbaancoach is een uitstekende manier om persoonlijk advies, ondersteuning en begeleiding te ontvangen bij het nemen van beslissingen over je carrière.

Ook zorgt het voor meer duidelijkheid bij het bepalen welke stappen je moet nemen en de te gebruiken strategieën of het maken van een plan van aanpak voor jouw situatie.

 

Meer vragen over loopbaancoaching of over onze aanpak? Wil je weten hoe we samen met jou in kaart brengen waar jij naartoe wilt? Of heb je iets waar je zelf niet helemaal uitkomt? We helpen je graag verder! Maak een afspraak voor een adviesgesprek of stel je vraag via ons contactformulier.

 

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ik heb een zeer positieve ervaring met Elqui, zoals altijd :), aandacht op maat, geen script afdraaien maar echt een gesprek aangaan. Je voelt dat dit bureau veel ervaring heeft en er werken top loopbaancoaches.’

Annegien Canoy

Hoofd Communicatie

Ik heb Elqui gevraagd om een medewerker te coachen die kon doorgroeien naar een leidinggevende functie. Ik heb de begeleiding door Ellen als uitermate prettig ervaren. De goede balans tussen theorie en concrete praktijk, in combinatie met een positief-kritische blik en veel enthousiasme en menselijke warmte vond ik heel sterk aan het traject. Ik ben erg onder de indruk van de professionele werkwijze en sympathieke aanpak.

Dolf Blomhert

Managing Director, Weber-Stephen Holland, heeft medewerker laten coachen door Elqui ivm doorgroei naar leidinggevende functie

Het loopbaantraject van Elqui heeft een goede opbouw en inhoud en ze spelen goed in op de individuele behoeften van hun cliënt. Na afloop wordt het proces met deelnemer, leidinggevende en Elqui gezamenlijk geëvalueerd, dat vind ik ook belangrijk.
De medewerker van mijn team die ze hebben gecoacht is enthousiast over de begeleiding; het heeft haar daadwerkelijk verder geholpen.

Gerjo Schepers

Business Controller Bedrijfsmanagement, Rabobank Rijk van Nijmegen

Wil je graag weten hoe we jou verder kunnen helpen in je loopbaan?

6 tips om met succes een nieuwe baan te veroveren

6 tips om met succes een nieuwe baan te veroveren

6 tips om met succes een nieuwe baan te veroveren   Is het (hoog) tijd voor een volgende stap in je carrière?  Of je nu alvast om je heen wilt gaan kijken omdat je bang bent dat je je baan verliest, of dat je inmiddels al heel wat sollicitaties achter de rug...

Lees meer

Pin It on Pinterest

X