Het is het eind van het jaar.

En je staat op een punt in je carrière waarop je weet: volgend jaar wil ik écht een andere baan, ik ga solliciteren. Deze maand is het de laatste keer dat ik deelneem aan de kerst- of oudejaarsborrel.

Volgend jaar heb ik andere collega’s en een leukere kerst- of oudejaarsborrel. Kortom, in 2019 gaat het gebeuren en werk ik ergens anders!

 

Wanneer begin je met solliciteren?

Wachten tot de feestdagen achter de rug zijn? Zodat je met een frisse blik je inmiddels verouderde CV, niet meer up-to-date LinkedIn profiel en oude motivatiebrieven kan vernieuwen? In januari zijn er immers meer banen: in december zijn er ivm de kerstdrukte meer mensen aan het werk, organisaties zijn geneigd om pas in het nieuwe jaar nieuwe vacatures beschikbaar te stellen. Maar in januari zijn er ook meer concurrenten op de arbeidsmarkt dankzij de goede voornemens.

 

Wat is de beste maand om te solliciteren?

Onderzoek van vacaturesite Joblift heeft uitgewezen dat er niet echt meer een komkommertijd bestaat op de arbeidsmarkt. In juni is het verschil tussen vraag (9,4%) en aanbod (7,9%) het grootst, vakantiemaand juli scoort zelfs beter en mei is statistisch gezien de beste maand om te solliciteren.

Verder wijst het onderzoek uit dat het juist in december de moeite waard is om te solliciteren: de kans op een succesvolle sollicitatie is duidelijk groter dan in de periode van januari tot en met maart. Hoewel het aantal vacatures laag is, zijn er ook een stuk minder sollicitanten  om mee te concurreren.

 

Begin nu.

Er is namelijk geen enkele maand uitgesproken gunstig of ongunstig om te solliciteren of te netwerken. Combineer het voeren van netwerkgesprekken met het versturen van gerichte sollicitaties en stuur ook open sollicitaties naar organisaties die je aanspreken.

Door het voeren van netwerkgesprekken met mensen die het vak uitoefenen waarin jij geïnteresseerd bent krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen over zijn of haar werk. Daarbij, je krijgt de kans om je eigen verhaal te oefenen. Je krijgt kennis over specifieke functies, taken en verantwoordelijkheden, werken in een grote of juiste kleine organisatie etc.

Je krijgt antwoord op de vraag wat past het beste bij me?

Met deze informatie kun je gericht gaan solliciteren op functies die je aanspreken. Wacht er niet te lang mee, Hoe sneller je begint met netwerken en solliciteren, hoe groter de kans dat je een nieuwe baan vindt.

Wacht vooral niet tot dat de statistieken aangeven wat de beste maand is om actie te komen.

Elqui kan je helpen bij deze vragen met een Carrière APK, onze sollicitatietoolkit of een van onze trainingen en workshops uit ons trainingsaanbod.

 

Wil je graag een persoonlijk advies? Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Ellen of Estra. Wij helpen je graag verder!

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Schrijf je dan in voor de ELQUI update met nieuws, tips en ander nieuws over solliciterencarrière,netwerken en talent!

Je bent ingeschreven, dank je wel!

Pin It on Pinterest

X