OUTPLACEMENT

Van baan naar baan

Outplacement

Van baan naar baan

Je zat goed op je plek bij je werkgever. Je had een baan waar je je energie in kwijt kon, een prettige werkkring om je heen.

De laatste tijd is er het één en ander veranderd; er is meer spanning gekomen in je werksituatie en je hebt het gevoel dat je er niet meer lang zal werken. Wegens reorganisatie, door een conflictsituatie met je werkgever, of wanneer werkgever en werknemer tot de conclusie komen dat ze niet meer bij elkaar passen, kan outplacement ingezet worden.

Outplacement kan gepaard gaan met emoties. Afscheid nemen van een werkplek moet zorgvuldig en met aandacht gebeuren.

Outplacement biedt ook nieuwe mogelijkheden: een carrière switch; een nieuwe start bij een werkgever of wellicht zelfstandig dienstverband. Elqui ondersteunt je daarin.

Een volledig outplacementtraject bij Elqui is een intensief traject dat gemiddeld 6 maanden duurt.

De volgende onderdelen kunnen aan bod komen:

  • Afscheid nemen van de werkplek: wat neem je mee, wat laat je achter? Het formuleren van een kort en krachtig vertrekverhaal.
  • Persoonsanalyse: antwoord op de vragen: ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?’ We maken gebruik van een aantal testen en analyses waaronder de sterke punten analyse en sterke rollen analyse van Marcus Buckingham en Donald O. Clifton.
  • Plan van aanpak: hoe ga je je doel bereiken?
  • Marktanalyse en -oriëntatie: wat zijn mijn mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt?
  • Marktbenadering: door middel van Personal Branding: wie ben ik en waar sta ik voor? Wat is mijn toegevoegde waarde? Hoe profileer ik mij op de arbeidsmarkt?
  • Netwerken: Een beter beeld verkrijgen van gewenste functie(s) en branche(s) door het voeren van netwerkgesprekken.
  • Social Media: hoe profileer je jezelf met behulp van Social Media; een goed LinkedIn profiel aanmaken, aansluiten bij groepen en het vinden van vacatures op LinkedIn en via Twitter.
  • Solliciteren: het optimaliseren van CV en sollicitatiebrieven, het actief zoeken naar vacatures in de media en het voorbereiden en evalueren van sollicitatiegesprekken.

Tevens word je uitgenodigd om deel te nemen aan:

  • de workshop ‘Focus op Talent!’: een interactieve dag met een combinatie van theorie, oefeningen, inzichten van jezelf en feedback van anderen
  • de 2-daagse training Personal Branding & Netwerken, een waardevolle aanvulling op het loopbaantraject voor mensen die actief op zoek zijn naar een andere baan (5 van de 7 vacatures worden via netwerken ingevuld!). In een kort tijdsbestek geeft deze training handvatten om je ‘personal brand’ zo goed mogelijk neer te zetten en met behulp van je netwerk je kansen op een baan verder te vergroten.

Elqui beschikt over de licentie van vacaturezoekmachine Jobdigger welke actuele, passende vacatures in kaart brengt van nagenoeg alle vacatures op websites van bedrijven en organisaties, op jobboards en op social media. Tijdens het outplacementtraject maken we zoekprofielen op maat aan voor jou, zodat je dagelijkse e-mail alerts krijgt met passende vacatures.

 

Voor Elqui is een outplacementtraject pas geslaagd als de klant tevreden is, zijn/haar doelen heeft bereikt en doet waar hij (of zij) goed in is.

We blijven onze coachklanten volgen tot het beoogde doel bereikt is: een nieuwe baan of zelfstandig ondernemerschap.

“Ik heb het persoonlijke contact gedurende ruim zes maanden als zeer positief ervaren, we zijn in die periode intensief met elkaar opgetrokken. Estra heeft een bepaalde rust over zich waardoor ik mij veilig voelde om angsten en onzekerheden te delen. Estra loopt een tijdje mee en stelt vragen, soms kritisch soms diepgaand en dat geeft stof om over na te denken. Een rots op weg om weer in mijn kracht te komen.”

Martine Goldschmidt

Senior Communicatie Adviseur

“Professioneel op alle vlakken (locatie, doelen, begeleidster) en toch informeel waardoor ik me
gemakkelijk en snel op mijn gemak voelde. Sterk vond ik de opbouw van de begeleiding (eerst over jezelf, dan testen voor functies/interesses/drijfveren
en dan sollicitatietips e.d.). Maar alles staat en valt bij een goede begeleidster en die heb ik
zeker gehad. Ik heb een zeer prettige begeleiding gehad van Ellen. Ellen is professioneel, een warme persoonlijkheid, oprecht betrokken en komt snel ‘to the point’, is eerlijk en respectvol. Zeer fijne tijd gehad.”

Femke Rutten

“Beste Estra en Ellen, jullie aanpak is mij heel goed bevallen. De persoonlijke invulling de warmte voor de klanten die jullie uitstralen en het doorzettingsvermogen heb ik als heel positief ervaren. Estra, jouw rustige en toch besliste manier van aanpak heeft voor mij uitstekend gewerkt en heeft me uiteindelijk aan deze mooi functie geholpen. Ik zal Elqui zeker aanbevelen in mijn netwerk.”

Gerben Vis

Medewerker Commerciële Binnendienst

Pin It on Pinterest

X