Ben jij één van de gelukkigen die precies weet wat je talenten zijn en daadwerkelijk doet waar je goed in bent?

Of heb je -zoals de meesten onder ons- geen duidelijk beeld waar je kracht ligt en probeer je zo goed mogelijk te voldoen aan de eisen van jouw functieprofiel? – en heb je vervolgens het idee dat je nooit volledig aan de verwachtingen voldoet?

Draai het eens om! Kijk naar wat jouw talenten zijn en probeer deze optimaal in te zetten in het bedrijf. Wat zal er dan gebeuren?

Het valt ons op dat veel mensen en bedrijven denken in functies en functie-omschrijvingen en dat er in beoordelings- en functioneringsgesprekken vooral wordt gesproken over beperkingen en ontwikkelpunten.

Vaak is er veel aandacht voor wat je nog beter kan doen, wat er niet goed gaat. Hoe ver kom je daarmee?

Ja, je kunt jouw zgn ‘ontwikkelpunten’ wat extra aandacht geven en ze op een aanvaardbaar niveau brengen.

Maar doe je dan waar je goed in bent en val je op in de organisatie waar je werkt?

Nee.

Ontdekken en optimaliseren van je talenten

Wij geloven erin dat je juist beter aandacht kunt geven aan het ontdekken en optimaliseren van je talenten. Als je weet waar jouw (potentiële) talenten liggen kun je eraan werken om je kennis en vaardigheden rond deze talenten verder te ontwikkelen.

Op deze manier kun je van je talenten je sterke punten maken.
Door vervolgens te focussen op je sterke punten trek je vaak ook de werkzaamheden naar je toe waar je goede prestaties kunt neerzetten.

Hoe vaker je dit doet, hoe vaker het je collega’s zal opvallen dat ze voor die zaken bij jou aan het beste adres zijn.

Mensen denken meestal dat ze alles moeten kunnen wat in hun functieprofiel staat. Is dat wel zo? Wellicht is een collega van je juist veel beter in dat onderdeel wat jou niet zo goed ligt. Kun je hier geen gebruik van maken samen?

Je kunt hier zelf een behoorlijke invloed op uitoefenen. Misschien wel meer dan je denkt.

 

Managen van talent

Maar je hebt ook de medewerking nodig van de organisatie waar je werkt. Talentmanagement is een hot item binnen organisaties.

Talent is geen abstract gegeven en het is best moeilijk te meten. Hoe breng je talent goed in kaart?

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 50 procent van de bedrijven geen betrouwbare gegevens voorhanden heeft over de best presterende werknemers. Een gemiste kans!

Om een effectieve talentstrategie te voeren die de bedrijfsdoelstellingen ondersteunt, is het heel belangrijk dat organisaties beschikken over accurate informatie over elke medewerker.

Wanneer organisaties dit als continu proces integreren in de bedrijfsvoering kan zowel de organisatie als de medewerker hier de vruchten van plukken.
Als medewerker kun je er in ieder geval voor zorgen dat jouw unieke talenten zichtbaar zijn binnen de organisatie waar je werkt. En dat begint met weten waar je talenten liggen!

Ben jij nog op zoek naar je talenten? Wij kunnen je helpen je talenten te ontdekken en optimaal in te zetten in je (huidige of nieuwe) baan.

Stuur ons een e-mail of bel ons voor meer informatie!

 

StrengthsFinder: vind je kracht, focus op talent

StrengthsFinder: vind je kracht, focus op talent

StrengthsFinder: vind je kracht, focus op talent!    “Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om in een boom te klimmen zal hij zijn hele leven geloven dat hij stom is”. Een gevleugelde uitspraak van Albert Einstein. En nog steeds...

6 tips om met succes een nieuwe baan te veroveren

6 tips om met succes een nieuwe baan te veroveren

6 tips om met succes een nieuwe baan te veroveren   Is het (hoog) tijd voor een volgende stap in je carrière?  Of je nu alvast om je heen wilt gaan kijken omdat je bang bent dat je je baan verliest, of dat je inmiddels al heel wat sollicitaties achter de rug...

Ontwikkeladvies – NL leert door

Ontwikkeladvies – NL leert door

Ontwikkeladvies - NL leert door Gratis loopbaanadvies voor iedereen: voor werkenden, niet- werkenden en voor ZZP-ers in alle sectoren en beroepen. Deze tijdelijke subsidieregeling, een initiatief van het ministerie van SZW, wordt aangeboden in het kader van NL leert...

De voordelen van e-coaching tijdens Covid-19

De voordelen van e-coaching tijdens Covid-19

De voordelen van e-coaching tijdens Covid-19   Sinds de komst van het Coronavirus ziet de wereld er opeens heel anders uit. Voor mensen in vitale beroepen en voor de mensen die thuis werken - en soms tegelijkertijd opeens leerkracht moeten zijn voor hun kinderen....

Elqui is verhuisd naar de De la Reijstraat in Arnhem

Elqui is verhuisd naar de De la Reijstraat in Arnhem

Elqui is verhuisd naar de De la Reijstraat in Arnhem   10,5 jaar Elqui 3 verschillende kantoren 23 jaar ervaring in arbeidsmarktgerelateerde functies 18 jaar collega’s 10,5 jaar samen ondernemen 807 loopbaantrajecten 192 trainingen 389 workshops   ... hebben ons...

Op zoek naar loopbaanadvies? Check onze Zomer Carriere-APK!

Op zoek naar loopbaanadvies? Check onze Zomer Carriere-APK!

  Ben jij op zoek naar loopbaanadvies?     Check dan onze Zomer Carrière-APK!   Loop je al een tijdje rond met het idee dat je iets anders wilt dan je huidige baan? Of is je baan op dit moment nog wel oké maar wil je verder kijken? Weten welke stappen...

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Schrijf je dan in voor de ELQUI update met nieuws en tips over solliciterencarrièrenetwerken en talent!

Je bent ingeschreven, dank je wel!

Pin It on Pinterest

X