klaprozenveld-met-zonHeb je na de winter ook zo’n zin om letterlijk en figuurlijk de ramen wijd open te zetten en frisse lucht naar binnen te laten stromen?Ook in je werk kun je de voorjaarsschoonmaak toepassen en van het lentegevoel genieten:

 

  1. Ben je door de stapels papieren op je bureau het overzicht kwijtgeraakt? Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd! Gooi weg wat weg kan, maak mappen aan en berg op wat je niet elke dag nodig hebt. Voor de dingen die je nog moet afhandelen zet je een postbak op je bureau. Reserveer een minuut aan het eind van de dag om je bureau leeg te ruimen. Dan maak je de volgende dag weer een frisse start!
  2. Ook overzicht in je mailbox geeft rust. Als je een mail binnen twee minuten kunt afwerken, doe het dan direct. Verwerk afgehandelde mails die je wilt bewaren in mappen.
  3. Ga naar buiten tijdens de lunchpauze. Onderzoek toont aan dat regelmatig pauzeren bevorderlijk is voor de productiviteit en je mentale scherpte. Voeg hier een wandeling in de lentezon aan toe en je kunt er weer fris en helder tegenaan!
  4. Merk je dat je weinig positieve energie meer krijgt van je werk? Dan is nu het moment om na te gaan waar het aan ligt. Doe je waar je goed in bent? Waar liggen je talenten? Word je genoeg uitgedaagd in je werk? Is je antwoord ‘nee’ op één van deze vragen, meld je dan aan voor één van onze workshops, of voor een individuele Carrière-APK
  5. Weet je waar je talenten liggen en ben je gericht op zoek naar een andere baan? Zorg dan voor een update van je CV en vergeet je LinkedIn profiel niet bij te werken
  6. Het begin van de lente is een goed excuus om je in het nieuw te steken. Denk daarbij eens aan je ‘personal branding’: wie ben je en wat wil je uitstralen naar je klanten, of in sollicitatiegesprekken? Welke kleding past daarbij?

Wil je over (één van) de bovengenoemde onderwerpen verder praten? Neem gerustcontact met ons op, wij helpen je graag.

 

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Schrijf je dan in voor de ELQUI update met nieuws en tips over solliciterencarrièrenetwerken en talent!

Je bent ingeschreven, dank je wel!

Pin It on Pinterest

X