Estee-Strooker-150x105

Wat wilde je vroeger worden?

Dierenarts, mijn vader was ook dierenarts. En later archeoloog; ik wilde piramides gaan ontdekken die nog niet gevonden waren.

Dat duurde tot ik ongeveer 10 jaar was. Vroeger ging ik vaak met mijn vader op pad, maar op een gegeven moment was dat over.

Op de middelbare school ontdekte ik de liefde voor zingen en dansen, daar ben ik vanaf mijn 12e tot 18e veel mee bezig geweest: ik heb 2x op de kleinkustacademie auditie gedaan maar helaas ook 2x afgewezen.

Toen heb ik de conclusie getrokken dat ik een goede amateur ben, maar net niet goed genoeg als professional. Koken speelde altijd een grote rol in mijn leven, maar het was altijd op plek 2.

Ik dacht, ‘dat kan ik altijd nog doen’. Als ik eerst een andere carrière heb gehad, dan begin ik daarna een restaurant. Want, dat kan altijd nog.

Ik ambieerde eerst grotere dingen.

Rode draad in mijn leven is altijd geweest: ik wil ergens in uitblinken.

Als het niet lukt, dan laat ik het gaan.

 

Koken gaat me zo makkelijk af dat ik me er een lange tijd niet van bewust ben geweest dat het heel bijzonder was.

Na mijn VWO heb ik nog een blauwe maandag Rechten gestudeerd maar dat paste niet bij me. Toen zei mijn moeder, ‘je wilde altijd nog een jaar naar Parijs, waarom ga je dáár niet de koksopleiding volgen?’

Dat ben ik toen gaan doen. Een superervaring, ik heb daar mijn kooktechnieken verbeterd en ben veel wijzer geworden over het werken in een sterrenrestaurant.

Wat mij het meest is bijgebleven is dat mensen kei- en keihard werkten met zo weinig plezier in het vak.

Wat is het meest bepalend geweest in je loopbaan?

Ik ben altijd mijn passie en gevoel achterna gegaan én heb mezelf altijd duidelijke doelen gesteld. Meedoen én winnen van MasterChef was voor mij een heel duidelijk doel.

Ik deed niet alleen voor de lol mee, ik wilde ook echt winnen.

 

‘Volg je passie, maar gebruik ook je verstand’

 

 

Wat zou je – carrièretechnisch- anderen willen aanraden?

Volg je passie, maar gebruik ook je verstand. Kijk ook heel reëel naar de slagingskansen.

Combineer dit met duidelijke doelen. Bepaal voor jezelf waar je naar toe wilt, de route die je wilt volgen om je doel te bereiken.

Het moet uiteindelijk ook echt iets opleveren. Niet alleen financieel, maar je moet er zelf ook wijzer van worden. Zo heb ik nu het doel om mijn activiteiten voor de televisie (ik werk nu voor 24Kitchen) uit te breiden en ook nog een volgend restaurant te openen.

Een restaurant met een andere filosofie dan ‘t Amusement.

Dit is mijn leerschool geweest en als ik weer een restaurant zou openen, zou ik dingen weer op een andere manier doen. Ik vind het erg leuk om te ondernemen, dat borrelt bij mij continu.

Wat is mijn volgende project?

 

Als je dit niet was geworden, wat dan wel?

Ik zou het eigenlijk niet weten. Wat moet ik dan? Ik ben 24 jaar, heb 3,5 jaar het Amusement en soms vraag ik me inderdaad af, wat als ik dit niet meer heb?

 

Wat is je grootste talent?

Mijn positiviteit, het glas is bij mij altijd halfvol.

Ik durf heel veel, ik houd ervan om dingen uit te proberen.

Soms gaat het niet goed, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. ‘Ach, ze heeft weer eens iets bedacht’ hoor ik vaak van mijn collega’s.

Zo wil ik nu graag de foodhallen naar Arnhem brengen, dat is mijn droomproject.

Ik ben op zoek naar een geschikt pand in Arnhem, een pand met uitstraling.

 

Wat ben je over 5 jaar aan het doen?

Een nieuw restaurant, het liefst in combinatie met een gezin. Hoe ik dit bij elkaar ga laten passen dat weet ik nu niet.

Maar professioneel gezien heb ik over 5 jaar een nieuwe zaak geopend wat minder aan mij gebonden is maar wat ik wel kan opzetten en begeleiden.

Koken vind ik nog steeds erg leuk maar soms is het ook teveel van hetzelfde. En daar houd ik niet zo van.

Ik wil graag meer leren loslaten, zodat er genoeg mensen zijn die het van mij kunnen overnemen.

Zodat ik me kan richten op het opzetten, inrichten en managen van een mooi horecabedrijf.

 

StrengthsFinder: vind je kracht, focus op talent

StrengthsFinder: vind je kracht, focus op talent

StrengthsFinder: vind je kracht, focus op talent!    “Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om in een boom te klimmen zal hij zijn hele leven geloven dat hij stom is”. Een gevleugelde uitspraak van Albert Einstein. En nog steeds...

Hoe ga je om met een afwijzing op je sollicitatie?

Hoe ga je om met een afwijzing op je sollicitatie?

Hoe ga je om met een afwijzing op je sollicitatie? "Ik moet u helaas teleurstellen..". "Na zorgvuldig beraad..". "We vinden het erg jammer maar we moeten u mededelen...".   Je hebt er alles aan gedaan om een goede indruk te maken tijdens het sollicitatiegesprek...

6 tips om met succes een nieuwe baan te veroveren

6 tips om met succes een nieuwe baan te veroveren

6 tips om met succes een nieuwe baan te veroveren   Is het (hoog) tijd voor een volgende stap in je carrière?  Of je nu alvast om je heen wilt gaan kijken omdat je bang bent dat je je baan verliest, of dat je inmiddels al heel wat sollicitaties achter de rug...

Ontwikkeladvies – NL leert door

Ontwikkeladvies – NL leert door

Ontwikkeladvies - NL leert door Gratis loopbaanadvies voor iedereen: voor werkenden, niet- werkenden en voor ZZP-ers in alle sectoren en beroepen. Deze tijdelijke subsidieregeling, een initiatief van het ministerie van SZW, wordt aangeboden in het kader van NL leert...

De voordelen van e-coaching tijdens Covid-19

De voordelen van e-coaching tijdens Covid-19

De voordelen van e-coaching tijdens Covid-19   Sinds de komst van het Coronavirus ziet de wereld er opeens heel anders uit. Voor mensen in vitale beroepen en voor de mensen die thuis werken - en soms tegelijkertijd opeens leerkracht moeten zijn voor hun kinderen....

Elqui is verhuisd naar de De la Reijstraat in Arnhem

Elqui is verhuisd naar de De la Reijstraat in Arnhem

Elqui is verhuisd naar de De la Reijstraat in Arnhem   10,5 jaar Elqui 3 verschillende kantoren 23 jaar ervaring in arbeidsmarktgerelateerde functies 18 jaar collega’s 10,5 jaar samen ondernemen 807 loopbaantrajecten 192 trainingen 389 workshops   ... hebben ons...

Op zoek naar loopbaanadvies? Check onze Zomer Carriere-APK!

Op zoek naar loopbaanadvies? Check onze Zomer Carriere-APK!

  Ben jij op zoek naar loopbaanadvies?     Check dan onze Zomer Carrière-APK!   Loop je al een tijdje rond met het idee dat je iets anders wilt dan je huidige baan? Of is je baan op dit moment nog wel oké maar wil je verder kijken? Weten welke stappen...

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Schrijf je dan in voor de ELQUI update met nieuws en tips over solliciterencarrièrenetwerken en talent!

Je bent ingeschreven, dank je wel!

Pin It on Pinterest

X