Het Keerpunt van Joost, van marketing en communicatie naar internationaal accountmanagement

Dag Joost, leuk dat je ons meer wilt vertellen over jouw Keerpunt in je loopbaan. Kun je ons eerst iets meer vertellen over je achtergrond? Ik heb een marketing en communicatie achtergrond bij een internationale organisatie. Daar heb ik een ontzettend leerzame, leuke en interessante tijd gehad, waarin ik mij als professional en mens heb mogen en kunnen ontwikkelen. Daar ben ik er ook achter gekomen wat mijn wens qua volgende stap functie inhoudelijk was.

Wanneer wist je ‘dit wordt mijn volgende stap in mijn loopbaan’? Ik wist in mijn hart al best een tijdje dat ik een andere weg in wilde slaan. Ik wou actief zijn in het primaire proces, niet meer in een staffunctie. Maar tussen emotie en ratio zit soms een grote stap. Voor mij was die stap hoe dit vorm te geven. De weg naar de stip aan de horizon was voor mij de grootste vraag.

Wat vind je je grootste succes tot nu toe? De stap naar een totaal nieuwe rol, een nieuwe uitdaging. Van een functie in marketing communicatie naar een internationale accountmanagement rol, in een andere branche. Kortom, het onbekende maar beminde opgezocht!

Wat is het meest bepalend geweest in je loopbaan? Door (werk)ervaring(en) stukje bij beetje erachter komen wie je bent en wat je wilt. Uitvinden waar je passie ligt door veel te ervaren, jezelf te leren kennen en vervolgens een stap te durven zetten.

 Stap uit je comfortabele zone en ga voor waar je passie ligt. Ga de uitdaging aan en zoek het avontuur op. Hoe lastig dit soms ook kan zijn of kan voelen. Uiteindelijk levert het je altijd wat op.

Wat zou je andere mensen die op hun werk niet meer op hun plek zitten, aanraden om te doen? Stap uit je comfortabele zone en ga voor waar je passie ligt. Ga de uitdaging aan en zoek het avontuur op. Hoe lastig dit soms ook kan zijn of kan voelen. Uiteindelijk levert het je altijd wat op. En verandering is goed voor een mens.

En wat ben je over 5 jaar aan het doen denk je?   Goede vraag, lastig antwoord. In ieder geval hetzelfde vakgebied. Maar waar, wat en hoe, dat is nog een grote vraag. En dat is ook leuk! Want als je nu al zou weten waar je over 5 jaar staat, dan zou het leven erg saai zijn.

En als afsluitende vraag: wat heeft het loopbaantraject bij Elqui je opgeleverd? De gesprekken met Ellen leidden tot inzicht in de te zetten logische stappen naar een nieuwe uitdaging. Op een gestructureerde en bovenal persoonlijke manier.  Passend bij mijn vraag, prikkelend als het moest en in een logisch proces. Coaching met een hoofdletter C.

 

Wil je graag een persoonlijk advies?  Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Ellen of Estra. Wij helpen je graag verder!

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Schrijf je dan in voor de ELQUI update met nieuws en tips over solliciterencarrièrenetwerken en talent!

Je bent ingeschreven, dank je wel!

Pin It on Pinterest

X