collage-150x105Eén van de meest gebruikte termen op loopbaangebied is de laatste tijd ongetwijfeld Het Nieuwe Werken (HNW).
HNW biedt medewerkers de gelegenheid werk en privé beter op elkaar af te stemmen door flexibeler om te gaan met de traditionele 9 tot 5 mentaliteit.
Voorwaarde is dat medewerkers onafhankelijk van tijd en plaats hun werk kunnen doen: je dient als medewerker de beschikking te hebben over alle communicatie- en informatiemiddelen die nodig zijn om thuis, op kantoor, of bij de klant te kunnen werken.

Naar onze mening een goede ontwikkeling. Een bedrijf dat HNW toepast rekent haar medewerkers af op het resultaat dat iemand boekt (de output) en niet op het aantal uren dat hij of zij op kantoor aanwezig is (de input).

HNW biedt dan ook veel voordelen voor werknemers:

    1. Je kunt een betere balans creëren tussen werk en privé.
    2. Je werkt op de momenten en op de plekken waar je het beste werkt. Dit verhoogt jouw effectiviteit èn het plezier in je werk!
    3. Je bent minder tijd kwijt aan reizen. Je kunt files immers vermijden als je ‘s morgens eerst je e-mails thuis kunt afwerken, voordat je in de auto stapt.
    4. Je kunt geconcentreerder werken (minder afleiding).
    5. Vrijheid geeft meer ruimte voor ondernemerszin, waardoor je beter in staat bent je talenten te benutten.

Organisaties die HNW stimuleren hebben er ook baat bij.
Zo is het eenvoudiger om talentvolle medewerkers aan te trekken en te behouden; mensen met talent zoeken organisaties waar ze hun talent zo optimaal mogelijk kunnen benutten en kunnen laten zien wat ze waard zijn.
Verder kan het bedrijf kosten besparen door flexplekken te creëren.
Bovendien zijn medewerkers productiever, wat de resultaten ten goede komt.

In de Week van Het Nieuwe Werken -van 8 tot 14 november 2010- worden werknemers opgeroepen te gaan experimenteren met flexibel werken middels de campagne ‘Het nieuwe werken doe je zelf’. Op de website www.hetnieuwewerkendoejezelf.nl vind je tips hoe je snel van start kunt gaan met HNW.

Alvast een paar tips:
Check je mail eens thuis en vermijd op deze manier de files.
Schrijf eens een groot rapport of verslag thuis in plaats van op het werk. Werkt vaak veel efficiënter, omdat je je goed kunt concentreren.
Vervang de traditionele vergadering eens door teleconferencing.

Je hoeft niet direct grote stappen te nemen; klein beginnen levert jou en je bedrijf ook al wat op!

Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën over Het Nieuwe Werken. Is het voor jou mogelijk om flexibel met je tijd om te gaan? Vind je het een goede ontwikkeling? Welke voor- en nadelen zie je? Heb je al ervaring met HNW? Laat het ons weten!

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Schrijf je dan in voor de ELQUI update met nieuws en tips over solliciterencarrièrenetwerken en talent!

Je bent ingeschreven, dank je wel!

Pin It on Pinterest

X