Wil je meer uit je (werkende) leven halen?

Met een paar kleine aanpassingen kun je al grote stappen zetten! Lees onze drie tips:

 

  • Zorg voor een ochtendritueel

 

Schrijver en ondernemer Kevin Kruse interviewde onlangs 200 zeer succesvolle mensen over wat hen zo succesvol en productief maakt. Eén van de opmerkelijkste bevindingen is dat de meest succesvolle mensen een consistente ochtendroutine hanteren.

De meeste rituelen kwamen neer op een work-out, een gezond ontbijt en lichamelijke verzorging. Maar ook meditatie, yoga, lezen of schrijven scoorden hoog, evenals het bepalen van de prioriteiten van de dag.

Door een routine te creëren ben je minder tijd en energie kwijt aan dagelijkse hoe- en wat-vragen.  Dit geeft meer ruimte en energie en vormt een goede basis voor de rest van de dag.

 

  • Investeer tijd in mensen die energie geven

 

Je kent ze vast wel, de zgn energievampiers: mensen die energie uit je lijken te zuigen. Als je een dag in de omgeving van iemand hebt doorgebracht die je veel energie kost, kom je doodmoe thuis.

Vaak zijn het mensen die veel klagen, anderen geen succes gunnen, vooral met zichzelf bezig zijn en/of alles van de negatieve kant bekijken.

Richt vooral je aandacht op positief ingestelde, gemotiveerde mensen die er voor je zijn en vooruit willen. Deze energie en support zullen je vooruit helpen en je kans op succes vergroten.

 

  • Focus op je sterke punten

 

Werken aan je zwakke punten helpt je om deze naar een acceptabel niveau te tillen. Vaak door er veel tijd en energie in te steken. En dan nog is het een mager zesje.

Door te focussen op je sterke punten kun je pas écht stappen zetten en je potentieel benutten. Als je je bewust bent van je talenten kun je er meer aandacht aan besteden en ze versterken met kennis en vaardigheden.

Zo ontwikkel je je talenten tot sterke punten en kun je ze productiever inzetten. Met als gevolg dat de positieve energie gaat stromen,  je meer plezier hebt in je werk en je in staat bent om met meer gemak een beter resultaat te bereiken.

 

Wil je ook succesvoller zijn in je werk en je talenten optimaal benutten? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Schrijf je dan in voor de ELQUI update met nieuws en tips over solliciterencarrièrenetwerken en talent!

Je bent ingeschreven, dank je wel!

Pin It on Pinterest

X